vinná klobása K Classic
jedná se o masný výrobek, jehož základem je vepřové maso nebo kombinace vepřového a hovězího masa. Podle výrobce se přidávají různé další ingredience (vepřové sádlo, rostlinná bílkovina, voda, mléko, strouhanka, koření, sůl, cukr, někdy i víno, různé stabilizátory, zvýrazňovače chuti a barviva aj.).
konzumaci vinné klobásy nelze doporučit. Pokud vám chutná, dopřejte si ji pouze výjimečně. Zpravidla obsahuje velké množství tuku (někteří výrobci uvádějí až 40 %) a bývá zdrojem nežádoucích přídatných látek.
pokud trpíte celiakií, určitě oceníte možnost koupit si tento produkt v bezlepkové formě. I když konzumaci vinné klobásy nelze doporučit, ne všichni se touto radou budou řídit. Proto volte alespoň menší zlo a při výběru sledujte informace na obalu. Pokud nejsou uvedeny nebo se jedná o pultový prodej a prodavačka vám není schopna říci, z čeho výrobek je, poohlédněte se jinde. Zajímat by vás měl zejména obsah tuku, soli a přídatných látek – „éček“.